Megosztom:

10 OK, AMIÉRT ÉRDEMES FOTÓINKAT PAPÍR ALAPON MEGŐRIZNI

A napokban egy nagy családi összejöveteklen vettem részt, ahol az 1900-as évek elején egy családhoz tartózó Himpelmann lányok leszármazottjai találkoztak egymással. Sokan a világ különböző szegleteibe szóródtak szét, de most mindenki elhozta a régi fotókat és ezek segítségével összetudtuk szedni, kik is voltak, hogyan is néztek ki őseink?

Ha ezek a fotók nem lettek volna, sokkal nehezebben tudtam volna elképzelni, hogyan néztek ki üknagyszüleim, sőt ezeken a képeken keresztül fiaimnak is meg tudtam mutatni, kik voltak őseink?!

Tervezzük a fotók segítségével egy óriási családfa elkészítését. :)

10 ok, amiért érdemes fotóinkat papír alapon megőrizni:

  1. Ha őseinknek bevált ez a képnézegetési, képőrzési mód nekünk sem kell félnünk tőle, hiszen már bizonyított tény, hogy 100-150 évvel ezelőtti fotók is élvezhető formában fennmaradtak, élményt közvetítenek. A mai szuper technológiák hamar elavulnak. Ki tudja, meddig lesznek dvd lejátszók, külső winchesterek…? Gondoljunk csak arra, hogy VHS kazettáinkat, bakelit lemezeinket, kazettáinkat hol van lehetőségünk lejátszani manapság.
  2. A fotók papíron kelnek igazán életre. Egy fotókönyv lapozgatásának van némi intimitása, meghittsége, amit a számítógép galériáját megnyitva, a képeket betöltve sosem élhetünk át.
  3. Az előhívott képek, a fotóalbumok időtállóak, ha nem locsoljuk meg őket vízzel, nem hagyjuk kint őket a napon…
  4. A papír képeket, fotókönyveket bármikor elővehetjük, leemelhetjük a polcról, és megmutathatjuk, akinek csak szeretnénk pl. osztálytalálkozón, kiránduláson, tengeri utazáson, repülőn, családi összejöveteleken, munkahelyen…
  5. A képek nézegetéséhez nincs szükség internet kapcsolatra, számítógépre, tabletre, dvd-re, pendrive-ra… egyéb adathordozóra, amik meghibásodhatnak.
  6. Nincs szerviz költség, nincs egyéb szakértői díj, bosszúság, mikor az adathordozó megsérül és szeretnénk visszanyerni az elmentett képeket, fotókat.
  7. Bármilyen méretben (pixelszámtól függően), bármennyit előhívathatunk, tárolhatunk fotóinkból.
  8. Egy fotóalbum lapozgatása a család összes tagjának élmény lehet karácsonykor a fa alatt ülve, nyaralásokon…
  9. Kiváló ajándék egy fotókönyv azon családtagoknak, barátoknak, akik nincsenek elragadtatva a digitális világtól, vagy egyszerűen csak nem értenek ezek kezeléséhez.
  10. Egyszerűen jó érzés kézbe venni, nézegeti fotóinkat, albumainkat! :)

   +1. Mindössze egyszer kell kiválogatnunk képeinket ahhoz, hogy albumba rendezzük őket, nem szükséges minden alkalommal mappákat nyitogatnunk a számítógépen, tableten..., hogy megtaláljuk a kedvenc, keresett fotóinkat. 

Természetesen az a legbiztosabb, ha képeinket papír alapon és egyéb adathordozón is tároljuk!

Ha szükségetek van szép fotókra rólatok, szeretnétek fotókönyveket készíttetni, ne habozzatok felkeresni! Szívesen segítek a megvalósításban!

A csatolt képek az 1900-as évek elején készültek. Őseim. :) 

visszalépés

"Egy fényképbe szerkesztett pillanat, egy pillanatba zsúfolt érzés, egy érzés mely mögött egy történet áll, ez maga a fotózás, művészet, ahogy én látom... "

Robotok elleni védelem feloldása

Time: 0.0481 ms | Memory: 0.7MB | Version: 3.5